SEO Strategy
Image default
Aanbiedingen

Reclame en productfotografie voor advertenties en websites

Online marketing wordt effectiever met goede vormgeving en fotografie

Natuurlijk heeft de schrijver van dit artikel er belang bij om dit te claimen, maar uit eigen ondervinding heeft hij ook geleerd dat een goed product alleen niet genoeg is om commercieel succesvol te zijn. Fotograaf Vincent Hartman heeft vanaf 2009 zijn website vincenthartmanfotografie.nl in de lucht. De site bevatte zowel foto’s voor de particuliere doelgroep als de zakelijke doelgroep en draaide op een Engels template systeem en server speciaal ontworpen voor fotografen. De site functioneerde prima en begon goed te scoren in de zoekmachines. Dit zorgde ervoor dat Fotograaf Zwolle er tegen aan hikte na 5 jaar de zakelijke fotografie er uit te halen en onder te brengen in een nieuwe site en handelsnaam STUDIOVHF. Enige tijd later is ook de bestaande site omgebouwd en gehost op een nieuw modern platform. Dit keer nog verder overseas in de Verenigde Staten. 


 

De nieuwe site STUDIOVHF klom aanzienlijk sneller omhoog in de zoekresultaten met de zoekwoorden reclamefotografie en productfotografie dan de vorige site. Ook leverde het nieuwe opdrachten op van reclamebureau’s uit de regio Zwolle waar de studio nog niet eerder voor gewerkt had. Ook mkb bedrijven op zoek naar bedrijfsfotografie en productfotografie wisten STUDIOVHF ineens te vinden, terwijl die toch al jaren bestond en het product (lees de fotografie) niet veel anders is geworden. De nieuwe site zag er aanzienlijk frisser uit, met grotere foto’s en verder een heel minimalistisch design dat zich qua lay-out en menubesturing aanpast aan het device van de gebruiker. Ook de foto’s worden in meerdere formaten opgeslagen zodat een pagina er op een 24-inch scherm er goed uitziet, maar ook op een mobiele telefoon met snelle laadtijden.

In een gesprek met een reclamebureau iets ten noorden van Zwolle vertelde de eigenaresse later dat ze nooit contact hadden opgenomen als ze de oude site als eerste gezien zouden hebben. Dit in de oren geknoopt werd vervolgens de vincenthartmanfotografie.nl site ook aangepast op het nieuwe platform.

Fotograaf Zwolle

STUDIOVHF is een fotostudio net even buiten Zwolle die voor ruim 3/4 van haar omzet voor zakelijke klanten werkt. De studio is gespecialiseerd in reclamefotografie, productfotografie, interieurfotografie, algemene bedrijfs- en industriele fotografie en redactionele fotografie. De studio begint zolangzamerhand uit te groeien naar een veelzijdig fotografisch dienstverlener waarin 2 fotografen werkzaam zijn. Wij nodigen u van harte uit om ons portfolio te bekijken.