SEO Strategy
Image default
Zorg

Salland biedt uitstekende zorgverzekeringen

Salland

Ziektekostenverzekeraar Salland is er speciaal voor mensen in de gelijknamige streek in het oosten van het land. We gaan kort in op de naam Salland.
Volgens historici verwijst Salland naar de Saliërs. Deze Frankische stam zou in de 3e eeuw – we spreken ook wel van de laat-Romeinse tijd – zijn verdreven door de Saksen. Voor het onstaan van het huidige Salland moeten we terug naar de warmere perioden tussen de ijstijden door. De drie rivieren Elbe, Rijn en Wezen voerden destijds grote hoeveelheden zand aan. Door het gebied heen liep een brede rivier met een dal dat in de loop der jaren steeds dieper werd en waarvan de randen omhooggeduwd werden. De stuwwallen die zo ontstonden, staan nu bekend als de Noordoost-Veluwse heuvels en de Sallandse heuvelrug. Tijdens het begin van het Holoceen, het huidige geologische tijdperk, begonnen er loofbomen te groeien. Het klimaat werd natter en natter met als gevolg de vorming van een veenlaag. Anno nu is die laag op enkele plekken nog zeker 50 cm dik. In de Salland streek zoals we die nu kennen, wordt veel aan landbouw en veeteelt gedaan. De vele landgoederen beschikken over kastelen, landhuizen en havezaten. Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is een beschermd natuur- en recreatiegebied. Je kunt er wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden. Er worden excursies en tours gehouden. We noemen de Liberation Fietsroute, verschillende herfstwandelingen, de kinderroute Wout de Wolf, geocoaching voor hippe oma’s met slimme kleinkinderen, de vlinder tocht en de winterzwanen tocht.

Zorgverzekeringen

Leuk actief bezig zijn in de buitenlucht en nog gezond ook. Ziektekostenverzekeraar Salland is helemaal voor! Immers, hoe fitter we met z’n allen zijn, hoe minder zorgbehandelingen we nodig hebben. Maar we hebben het natuurlijk niet 100% in de hand qua onze gezondheid. Daarom is het verstandig om u goed te verzekeren. Salland biedt basisziektekostenverzekeringen, aanvullende pakketten en diverse tandartsverzekeringen aan. De Salland klantenservice kan al uw zorggerelateerde vragen beantwoorden. Enkele voorbeelden. Hoe kan ik zorgtoeslag aanvragen? Wat is eigen bijdrage precies? Wie hebben er recht op de collectiviteit zorgverzekering?

https://www.salland.nl/