SEO Strategy
Image default
Bedrijven

Tips voor een gezond binnenklimaat

We ademen de hele dag en nacht, dat weet iedereen. Maar heb je er wel eens over nagedacht wat we dan allemaal in en uit ademen? Het is namelijk erg belangrijk voor de longen dat we lucht inademen van goede kwaliteit. Hoe de lucht buiten is qua kwaliteit, daar hebben we weinig invloed op, behalve dat je bewust plekken kunt opzoeken waar schone lucht is, zoals in een bos of in de bergen. Maar denk eens aan de luchtkwaliteit binnen, we brengen namelijk gemiddeld 20 uur per dag binnen door, dus het is erg belangrijk dat daar een gezond binnenklimaat is.

 

Enkele klachten die je kunt krijgen als het binnenklimaat niet gezond is, zijn: droge ogen, droge keel, benauwdheid, hoofdpijn en vermoeidheid. Dit zijn geen prettige klachten en daarnaast is het op lange termijn ook erg slecht voor de longen. Gelukkig is er iets aan te doen, daarom hier een aantal tips voor een gezonder binnenklimaat!

 

Tip 1: ventileren

Om schone lucht in huis te krijgen is het goed om regelmatig te ventileren. Hierdoor komt er weer genoeg zuurstof het huis in. Een raam openzetten helpt al, maar eigenlijk is het het beste als er continu schone zuurstof naar binnen kan komen. Dit kun je doen door ventilatieroosters te plaatsen.

 

Tip 2: planten

Planten staan natuurlijk altijd leuk in je huis, maar ze hebben ook een andere belangrijke functie! Planten zuiveren de lucht in je huis. Er zijn zelfs speciale planten die dit extra goed kunnen, zoals de lepelplant, de drakenbloedboom of de areca palm.

 

Tip 3: luchtvochtigheid

Vaak als er problemen zijn met het klimaat, is de luchtvochtigheid niet goed, dit hoort tussen de 40% en 60% te zijn. Om dit op te lossen kun je een luchtbevochtiger kopen. Dit kun je onder andere doen op de website van shopvoorgezondheid, hier zijn veel verschillende varianten te vinden.

Voor meer info : bezoek de bron van dit artikel