SEO Strategy
Image default
Bedrijven

Samenwerken

Waar denk je aan bij samenwerken? Misschien wel terug aan de tijd op de basisschool, waar de kleuters lief hand in hand staan als ze met de juf ergens heen lopen. Of aan de gymles waar je elkaar aanmoedigde tijdens de slopende coopertest. Misschien wel aan het introductiekamp van de studie die je hebt gevolgd, waar jullie met een optimale samenwerking zorgde voor het beste resultaat en het meeste plezier. Maar ook in de jaren na school werk je nog vaak samen. Samenwerken met collega’s om dat ene rapport af te krijgen. Samenwerken met de buren om een mooie schutting te plaatsen, zodat jullie allebei voldoende privacy in de tuin hebben. Of samenwerken met je partner om ervoor te zorgen dat jullie kinderen op tijd in bad zijn geweest en in bed liggen. Samenwerken is er in allerlei vormen en maten. 

 

Onopgemerkt samenwerken

Niet alle samenwerkingen zijn altijd even duidelijk. Heb je al weleens gehoord van linkbuilding? Kort door de bocht uitgelegd is het een samenwerking waarbij twee partijen de link naar de website van elkaar op hun eigen website plaatsen. Dus als je bij persoon A op de website kijkt, dan staat daar een link naar persoon B. En andersom ook. Zo wordt je als klant doorgestuurd naar de andere partij, zonder dat je daarvoor bewust op zoek bent gegaan via een zoekmachine.

 

Simpel

Klinkt allemaal niet heel moeilijk toch? Gewoon een paar andere website beheerders aan gaan spreken en vragen of je jouw link op hun website mag plaatsen. Appeltje eitje. Maar zo zwart wit als het hier is neergezet, zo werkt het niet helemaal. Google is slim genoeg om daar doorheen te kijken en je voor deze eenvoudige vorm van linkbuilding niet te belonen. Wil je echt scoren dan moet je aan de slag met een slimme linkbuilding strategie. Een goed doordacht plan waarbij je een samenwerking met heel veel andere websites aangaat. Soms door eenvoudig een link te plaatsen op jouw website of andersom. Maar soms ook door blogs te schrijven waarin je jouw links kunt verwerken. Allemaal verschillende vormen die te bedenken zijn om jouw link op heel veel plaatsen op internet te verstoppen. En hoe vaker je link gevonden en bekeken wordt, des te groter de kans dat Google jou hiervoor gaat belonen. Als een website vaak bezocht wordt, dan is het voor de zoekmachine ook verstandig om deze aan te raden, toch? En zo kom je, met een goede strategie en flink wat inzet, ineens op nummer 1 te staan.

https://web-wings.nl/