Een fabriek

Een fabriek heeft vaak veel machines staan, deze machines draaien vaak op volle toeren en zijn soms erg gevaarlijk. Men moet dan ook uitkijken als deze staan te draaien. Gelukkig voor velen zijn deze ook beschermd en is het voor een persoon lastig om deze te betreden. Men kan ook worden afgezonderd van de productielijn, dit is nodig voor de hygiëne, zo kan er tijdens een proces geen viezigheid in het voedsel komen, als er eten wordt geproduceerd. Anders is de kans dat de lading moet worden weggegooid en dat is zonde, ook de kan op ziekte door gebruik van het product wordt daardoor groter. Het is daarom uiterst belangrijk dat onbevoegden niet dichtbij kunnen komen en het proces niet kunnen verpesten. Ook dient met speciale kleding te dragen, deze kleding zorgt ervoor dat men geen haar verliest of dat zij niet met hun handen in het product komen. Ook als er authentieke producten worden gemaakt, die worden dan met de hand gemaakt, is het een zaak dat deze schoon zijn en beschermd door middel van handschoenen of iets dergelijks. Hoe schoner een fabriek hoe beter.

Fabrieken zijn in te delen in verschillende secties. Het ligt wel aan het product dat er gefabriceerd wordt, zo kan een voedselproduct verschillende gedeeltes hebben omdat zij bijvoorbeeld een oven gebruiken, deze neemt vaak veel ruimte in beslag en zorgt ervoor dat de fabriek erg groot wordt. Dan heeft de fabriek ook zeker een afkoelruimte nodig, deze is vaak een stuk kouder dan normaal, het is dus eigenlijk een zeer grote koelkast. Vervolgens moet deze verpakt worden en worden voorzien van een tht-code, dit voert een tht printer uit. Deze zorgt dat elk product een ten minste houdbaar tot code krijgt. Vaak is dat per dag en per serie. Daarom moeten fabrikanten een continuous inkjet printer hebben om dit uit te voeren.

Voor meer info : bezoek de bron van dit artikel