SEO Strategy
Image default
Bedrijven

Binnen of buitenbaan?

Nu het koude winterweer voorbij begint te lijken kunnen de warme binnenbanen achtergelaten worden en is het weer tijd om de buitenbaan te bezoeken! Tennissers door heel het land verplaatsen zich doordat de meerderheid van de tennissers het fijner vindt om buiten te spelen, maar hoe komt dat nou? Hier spelen een aantal factoren in mee, bijvoorbeeld het feit dat de binnen en buitenbaan beide andere soorten grond hebben. De buitenbaan bestaat uit een soort hard gravel, waar goed grip op gezet kan worden. Vaak zijn buitenbanen ook rood van kleur, dit komt door de compositie van gemalen (bak)steen of klei waaruit de grond bestaat. Hiernaast hebben we de binnenbaan, deze heeft vaak een groene kleur en bestaat uit een soort rubber of acryl.

Maar wat is nou het verschil en welke baan is beter? Veel mensen geven hun voorkeur aan de buitenbaan, hoewel dit kan komen door het betere weer dat aanwezig is tijdens het spelen op de buitenbaan is er ook een technische reden voor. Door de losse stof en kleideeltjes die op de baan liggen verliest een tennisbal een klein beetje snelheid wanneer hij contact maakt met de baan, aangezien er meer frictie tussen de baan en de bal is. Dit heeft een binnenbaan niet, de grond is daar van glad acryl/rubber en de hoeveelheid losse deeltjes in minimaal doordat er in een zaal wordt gesport.

Aangezien er een verschil is tussen de banen waarop je tennis kan spelen, zijn er dan ook beter schoenen voor elke baan? Net zoals bij het voetballen op echt of kunstgras zijn er inderdaad verschillen, maar de schoenen die gebruikt worden zijn over het algemeen hetzelfde. Vaak wordt er gekozen voor bekende merken, zoals K Swiss tennisschoenen en Dunlop rackets. Voor het aanschaffen van zowel de schoenen als tennisrackets kunt u gaan naar KCTennis, zij leveren en verkopen verschillende tennisbenodigdheden voor het aankomende nieuwe seizoen. 

Voor meer info : bezoek de bron van dit artikel