SEO Strategy
Image default
Internet

Stel jezelf eens de vraag: Wat is linkbuilding?

De bekende vraag wat is linkbuilding wordt steeds vaker gesteld, omdat mensen benieuwd zijn naar datgeen wat alsmaar wordt benoemd in de marketing. Omdat steeds meer mensen online zijn en ook daar hun aankopen gaan doen, is het voor een bedrijf belangrijk om zich meer te verdiepen in alle mogelijkheden die online marketing te bieden heeft. Denk niet alleen maar aan linkbuilding, maar ook aan het optimaliseren van een website en het gebruik maken van advertenties, die je betaald of onbetaald kunt inzetten. Het is goed om een keer een duidelijkheid te krijgen voor mogelijkheden die je hebt om jouw website beter te laten worden en de doelgroep hiermee goed te kunnen aanspreken. Uiteindelijk leidt dit namelijk tot een beter resultaat. 

Wat is linkbuilding?

Dat is een vorm van het stimuleren van Google om jouw website beter in de zoekresultaten naar voren te laten komen. Stel er zijn 10 externe links naar jouw website van het bedrijf, dan herkent Google dit en denkt dat jouw bedrijf veel wordt gezocht en gezien. Daarom zal Google dit zien als een bekende website en jou naar boven schroeven in de resultaten. Het is een technisch verhaal wat er achter schuil gaat, maar waar het om gaat is dat er externe links naar jouw website worden gekoppeld, waardoor Google je hoger in de resultaten zal neerzetten. 

Links koppelen

Door alsmaar links te gaan koppelen aan jouw website, kan je ervoor zorgen dat je in de top 10 terecht komt van de resultaten die worden weergegeven wanneer er wordt gezocht op een bepaald woord of zin. Je zult aan de hand van een SEO scan te zien krijgen waar je het meeste op wordt gevonden. Met deze zoekwoorden kan dan aan de slag worden gegaan. Wat is linkbuilding is dus een vraag waar veel mensen het antwoord op willen weten.