SEO Strategy
Image default
Bedrijven

Duurzamer zijn

Soms lijkt de huidige milieusituatie hopeloos. Sommige wetenschappers beweren dat de wereld niet lang meer zal overleven als de mens doorgaat met vervuilen op het huidige tempo. Andere wetenschappers denken dat we het ergste wel gehad hebben. Sommige wereldleiders beweren dat klimaatverandering nep is en andere wereldleiders doen hun uiterste best om verandering te brengen in de manier waarop wij omgaan met planeet aarde. 

Het lijkt hopeloos om in je eentje zo’n groot probleem aan te pakken, maar elk beetje helpt. Hoe kan jij de wereld helpen?

 

Installeer een combiwarmtepomp of een hybride warmtepomp om je huis minder energie intensief te maken. Met de juiste warmtepomp kan je flink wat geld besparen op je energierekening.

 

 Vergeet niet je licht uit te doen als je de kamer uitgaat of het huis verlaat. Het klinkt misschien heel erg logisch maar het zal je verrassen hoe vaak je dat vergeet als je erop let.

 

Elektrische apparaten verbruiken nog steeds veel energie als ze in standby-modus staan. Het is beter om apparaten volledig uit te zetten of zelfs de stekker eruit te trekken als je ermee klaar bent.

 

Isoleer je huis. Zo kan je ervoor zorgen dat je minder hard hoeft te stoken in de winter en bespaar je kosten en help je het milieu een handje.

 

Als je een tuin hebt kan je actief proberen om planten te planten die je makkelijk kan verzorgen zonder insecticiden of andere producten die slecht zijn voor het milieu. Verder kan je ook je groenafval composteren en op deze manier zowel recyclen als de productie van kunstmest wat verminderen. Hoeveel positieve invloed kunstmest ook heeft gehad op de mensheid, de productie ervan is niet goed voor het milieu.

 

Als je kookt kan je erop letten dat je niet te veel kookt. Het gebeurd heel vaak dat er prima stukken vlees en groente worden weggegooid, omdat de kok iets te veel had voorbereid. Zo kan je voorkomen dat alle energie die is gestoken in het produceren van het eten verloren gaat.

 

Voor meer info : bezoek de bron van dit artikel