SEO Strategy
Image default
Zakelijk

Loopbaanadvies via een outplacement bureau

Het is heel normaal dat op diverse momenten in de loopbaan een mens wil stil staan bij vragen als:

–      is dit het werk wat ik wil blijven doen?

–      het bevalt wel redelijk, maar is er niet iets meer in het (werkende) leven?

–      de organisatie en collega’s zijn prima, maar wat voor volgende functie of zelfs ‘loopbaanpad’ zou het beste bij mij passen?

–      ik sta op een kruispunt: verder solliciteren om in loondienst te blijven of voor mezelf beginnen – wat past het beste bij mij en heb ik het in me om ondernemer te zijn?

–      of (ander voorbeeld): ik sta op een kruispunt…na mijn studie aan de landbouwuniversiteit ben ik 10 jaar de ICT ingedoken als projectleider….moet ik nu verder met ICT (ik heb er mijn twijfels bij) of terug naar mijn oude vak, dat trekt ook, maar wat is reeël?

–      ik ben gevraagd als hoofd van de afdeling…maar kan ik het wel, wil ik het wel, ik vind mijn vak inhoudelijk zo boeiend…

–      ik ben financieel onafhankelijk, maar wil wat nuttigs doen! Maar wat?

–      en zo nog vele voorbeelden!

Loopbaanadviseurs of outplacement bureaus beginnen bij loopbaanadvies niet met vacatures. Immers, dat kunt u zelf al…en het is het kijken naar vacatures zonder het eerst overtuigd zijn van uw innerlijke drijfveren en motivaties, niet in de terminologie van een wervingsbureau, dat u wat in verwarring brengt. Het is moeilijk om qua loopbaan, motivaties, drijfveren, ambities een goede spiegel te krijgen!

Loopbaanadviseurs willen graag die goede spiegel voor u zijn. Middels gestructureerde gesprekken, oefeningen en eventueel tests laten zij u een en ander over uzelf ontdekken. En vervolgens helpen consulenten u om uit het scala van gegevens ‘chocola’ te maken: u in 1 of 2 alinea’s – los van vakgebieden – zo treffend neer te zetten dat u denkt: ‘Ja, dat ben ik! En dit wil ik zijn!’

Pas nadat deze ‘innerlijke weg’ is bewandeld, wordt het heel langzaam tijd om uw droombeelden te gaan matchen met de praktijk. En laat u niet ontmoedigen door vacatures die vaak in standaard-stijl zijn geschreven…..want 70% van de banen wordt niet door vacatures vergeven! Alleen al als u aan uw naaste omgeving de kern kunt vertellen wie u bent – qua drijfveren, motivaties en gewenste werkstijl – zullen zij met u meedenken en u op het juiste moment tippen.

Loopbaanadviseurs of outplacement bureaus onderscheiden zich in de zoektocht wat bij u past op zes hoofdgebieden:

1- verdieping uw vakinhoudelijke interesses en passies

2- verdieping in de omgeving en sociale context die het beste bij u past

3- de rol die u het beste op het lijf is geschreven in de samenwerking met anderen

4- de ’triggers’ die u uit uw omgeving nodig hebt om het beste tot uw recht te komen

5- onderzoek naar uw intrinsieke motivaties: uw innerlijke motieven die u zouden aanzetten tot acties als er geen dwang (zoals financiële dwang) of prikkels van buitenaf zouden komen

6- welke capaciteiten van u het meest uniek zijn in vergelijking met ‘gemiddeld Nederland’

Bovenstaande valt allemaal onder loopbaanadvies of outplacement. Hier hebben loopbaanadviseurs en outplacement bureaus veel ervaring mee.

https://www.outplacementbureau.nl