SEO Strategy
Image default
Mode en Kleding

Zo houd je je regenjas schoon

Zo houd je je regenjas schoon

Het is niet altijd zo dat een mooie regenjas dames alleen een praktisch doel dient. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen ze ook erg modieus zijn. Er is tegenwoordig een brede selectie regenjassen op de markt die zijn gemaakt van waterdichte materialen. Ze komen ook in een reeks van ontwerpen en kleuren. Bij het kopen van een regenjas die bij je persoonlijke stijl past, is het belangrijk om een ​​aantal dingen in overweging te nemen. Kijk bijvoorbeeld naar de snit, kleur en samenstelling van de regenjassen. Daarnaast moet je ook eventuele aanvullende details weten, waaronder kappen, knopen en riemen. Hoe praktisch en modieus je regenjas ook is, hij moet af en toe worden schoongemaakt. Dit doe je door hem met de hand te reinigen of naar een professionele stomerij te brengen.

De vlekken direct borstelen

Over het algemeen hoef je je regenjas winter dames niet door een wasprogramma te laten gaan als er maar een klein beetje vuil of een plekje is dat moet worden schoongemaakt. Je kunt je regenjas schoonmaken met een sopje als er maar een klein vlekje op zit. Je moet warm water combineren met een kleine hoeveelheid mild vloeibaar afwasmiddel totdat er zich bellen vormen. Dompel een verse spons of borstel onder in het zeepwater. Reinig vervolgens het gebied dat je wilt door het voorzichtig af te vegen. Doe dit niet te lang of te hard omdat je je regenjas zou kunnen verpesten.

De regenjas onderdompelen in zeepwater

Je kunt je regenjas dames Rains of een ander merk regenjassen ook enkele minuten in het warme zeepsop dompelen voordat je deze probeert te borstelen. Giet warm water in een emmer. Voeg milde reinigingsmiddelen toe en roer tot het water schuimt. Dompel de regenjas een tijdje onder in de vloeistof. Haal de jas eruit en zet het op een schoon en vlak oppervlak neer. Gebruik een zachte spons of schrobborstel om de hele vacht voorzichtig te schrobben. Begin met het schoonmaken van de buitenkant van de vacht en ga dan verder naar de binnenkant. Om te voorkomen dat je spons of borstel uitdroogt, dompel je deze regelmatig terug in het sopje. Nadat je de regenjas hebt schoongemaakt, laat je het water in je emmer weglopen. Spoel het daarna af met koud water uit de kraan of douchekop. Droog tot slot je regenjas door deze op te hangen.

Een professionele schoonmaker

Je kunt je regenjas ook naar een stomerij brengen als je geen tijd hebt om het zelf te doen. Je kunt er ook voor kiezen om de regenjas naar een stomerij te brengen als de instructies op het wasetiket ingewikkeld lijken. Als je denkt dat het te moeilijk is, moet je het niet alleen doen, anders loop je het risico om je regenjas te verpesten. De stomerij kan je vragen om een ​​verklaring te ondertekenen waarin je erkent dat je ze niet verantwoordelijk stelt voor eventuele schade die kan optreden tijdens het schoonmaken. Dit gebeurt meestal als je regenjas moeilijke onderhoudsinstructies heeft. Breng je regenjas niet naar de stomerij als deze polyurethaan bevat. Het etiket van de fabrikant kan verwijzen naar polyurethaan als “PU” of “PVC”. Bij stomerij zullen jassen van deze stof breken en afschilferen.