SEO Strategy
Image default
Kinderen

Hoe ga je om met fietsongemakken?

Hoe ga je om met fietsongemakken?

Het is niet waar dat zadelpijn alleen wordt ervaren door professionele wielrenners of fietsers die lange tijd in het zadel zitten, zoals racers of mountainbikers op een trail. Zadelpijn kan elke fietser treffen. Een ding is zeker: het is niet leuk. Transpiratie en naden in ondergoed of een stug of slecht afgesteld zadel. Deze combinatie zorgt voor veel wrijving wat kan leiden tot zadelpijn. Die zoutkristallen van opgedroogd zweet zijn een aanslag op de huid, vooral als het warm weer is en je een lange afstand aflegt. Maar ook als het regent kun je je prima vermaken op de fiets. Ongemakken worden dan verergerd door je vochtige huid. Iedereen kan er last van hebben. Je hebt pech als je er gevoelig voor bent of als de omstandigheden tegen je zijn. Echte fietsbroeken met een zeem zonder naden zijn optimaal om zadelpijn te voorkomen. De wrijving is dan laag. Er is geen ondergoed nodig. Het is een goed idee om die bezwete jeans uit te doen zodra je van de fiets stapt en stopt. Spoel de broek na elke fietstocht grondig uit. Het afstellen van het zadel en de afstand tussen het stuur is ook van cruciaal belang voor het bereiken van de juiste zithouding en het voorkomen van zadelpijn.

Comfortabele fietsbenodigdheden

Tijdens het fietsen moet je je altijd comfortabel voelen. Denk er daarom altijd aan om water en alles wat je nodig hebt in een basil fietstas mee te nemen. Dit is om ervoor te zorgen dat je de juiste dingen in je tas hebt wanneer je ze nodig hebt, zoals bandenlichters. Niemand verwacht natuurlijk een lekke band, maar het maakt wel het verschil om een ​​band snel en correct te verwisselen als je over het juiste gereedschap beschikt. Het is gemakkelijker om banden te verwijderen en te vervangen met bandenlichters, zonder dat de binnenband bekneld raakt. Het hebben van een reserve binnenband is de meest betrouwbare manier om ervoor te zorgen dat je weer kunt vertrekken na een lekke band. Het enige wat je nu nog nodig hebt, is een manier om lucht in de band te krijgen. Gelukkig zijn er pompen verkrijgbaar die aan de bidonhouder bevestigingen op je fietsframe kunnen worden bevestigd.

Het comfort van fietsen langs het strand

Het strand kan je helpen om meteen te ontspannen. De gecombineerde ontspannende effecten van de golven en de zon zijn genoeg om iemand zijn zorgen te laten vergeten. De hitte van de zon en het geluid van de golven, evenals je tenen in het zand, kunnen allemaal helpen om spanning en stress te verlichten. Vergeet niet om een ​​strandtas groot mee te nemen als je besluit langs het strand te fietsen. Je hebt zo alles bij de hand als je een snelle duik in het water wilt nemen.

Fietsen voor fitness

De weerstand component van fietsen betekent dat het niet alleen vet verbrandt, maar ook spieren opbouwt. vooral de bilspieren en hamstrings, maar ook de quadriceps en kuiten. Spieren zijn magerder dan vet en personen met meer spieren verbranden meer calorieën, zelfs als ze zitten. Je krijgt zo zeker een mooi fit en gevormd achterwerk.