SEO Strategy
Image default
Internet marketing

Zelf een zoekwoorden onderzoek maken!

Als je zelf met je SEO aan de slag wil gaan is het goed om te beginnen met een gedegen zoekwoordenonderzoek. Zo zorg je ervoor dat je vooraf precies weet waar de kansen liggen om de online vindbaarheid van je bedrijf te vergroten. En kun je snel hoger gaan scoren in Google. Hoe je dat aanpakt? Dat lees je in deze blog.

Start met deze SEO tools

Voordat je aan de slag gaat met je zoekwoordenonderzoek is het goed om te weten met welke tools jij het beste je research kunt doen. Wat ons betreft zijn er een aantal tools die je kunt gebruiken. Denk aan KWfinder.io, Moz.com, Semrush.com of Ubersuggest van Neil Pattel. Hoewel al deze tools prima hun werk doen, kun je als beginner het beste starten met Ubersuggest. Deze tool is goed betaalbaar en uitgebreid genoeg om voldoende informatie en zoektermen te vinden. 

Zo werkt het maken van een zoekwoordenonderzoek

Als je slim bent geweest heb je de video hierboven al bekeken. Zo weet je eigenlijk al precies hoe Ubersuggest werkt. Heb je geen zin om een video te kijken, lees dan gerust even verder. Dan leggen wij het je nog even uit. Met een Zoekwoordenonderzoek gaan we op zoek naar kansrijke termen die mensen gebruiken in zoekmachines zoals Google of Bing. Een goed zoekwoord wordt vaak gezocht, maar heeft weinig concurrentie. Deze combinatie is belangrijk, aangezien je richten op zoekwoorden waarop je niet gevonden gaat worden geen zin heeft. Een woord zoals bijvoorbeeld “schoen” heeft misschien wel een zoekvolume van 110.000 keer, maar ook een hele hoge concurrentie. 

Zelf met je SEO aan de slag?

Wil je zelf met je SEO aan de slag wanneer je je zoekwoordenonderzoek hebt afgerond? Dan is het tijd om meer te leren over SEO. Je kunt dat doen door een hoop tutorials te kijken, maar je kunt ook een SEO e-book downloaden waarin je alle geheimen leert over SEO!

https://pittigbakkie.nl/blog/zo-maak-je-zelf-een-zoekwoorden-onderzoek/