SEO Strategy
Image default
Dienstverlening

Kelderlekkage: de oorzaken en de oplossingen

Als u merkt dat er een muffe en onaangename geur uit uw kruipruimte of kelder komt, als u plassen op de keldervloer ziet staan of vochtplekken aantreft in de muren, dan is dat in de meeste gevallen het gevolg van vochtproblemen onder uw woning. Een kelderlekkage komt in Nederland erg veel voor en specialisten zoals Van de Vossenberg uit Ysselsteyn hebben dan ook een aantal uitstekende oplossingen. Vermoedt u dat uw kelder lekt? Dan vindt u hier informatie over de oorzaken en de oplossingen die u dan kunt verwachten.

Oorzaak: optrekkend vocht

Veel oudere woningen zijn gebouwd van bakstenen en zonder onderkapping. De bakstenen zuigen grondwater op als een spons en houden het vast. U ziet de vochtplekken onder aan uw muren ontstaan en steeds verder omhoog trekken. Dit wordt ook wel optrekkend vocht genoemd. Als u het niet laat verhelpen, dan zuigen uw muren steeds meer water op en ontstaat schimmel. Komt uw kelderlekkage van optrekkend vocht, dan is dat op te lossen door een specialist uw muren te laten injecteren.

Oorzaak: doorslaand vocht

Muren die vocht doorlaten omdat ze zijn gescheurd, gebarsten of omdat er gaten zijn ontstaan moeten ook worden gerepareerd. Doorslaand vocht dat van buiten via de muren naar binnen komt herkent u doordat u vochtplekken ziet op willekeurige plaatsen op uw muur. Dit wordt opgelost door uw gehele kelder af te dichten. Uw muren, plafond en vloer worden dan gestukt met een waterafstotend beton.

Oorzaak: hoog grondwater

Een laatste bekende oorzaak voor kelderlekkage is grondwater dat omhoog komt. Dat herkent u aan plassen op de grond die groter worden bij slecht weer. De beste oplossing voor dit type kelderlekkage is een afwateringssysteem. Het overtollige water wordt dan met een pomp afgevoerd en uw kelder is altijd droog. Treft u een lekkage aan in uw kelder, schakel dan direct Van de Vossenberg in en voorkom ernstige schade.

https://vossenbergbv.nl/