SEO Strategy
Image default
Dienstverlening

De meterkast vervangen: waarom en hoe?

De meterkast vervangen is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat het elektriciteitsnet in jouw huis of bedrijfspand veilig en betrouwbaar functioneert. Een meterkast is het hart van het elektriciteitsnet en het is belangrijk om deze regelmatig te laten inspecteren en indien nodig te vervangen. Maar wanneer is het precies nodig om de meterkast te vervangen en hoe gaat het vervangen van de meterkast in zijn werk?

Wanneer is het nodig de meterkast te vervangen?

Er zijn een aantal redenen waarom het nodig kan zijn om de meterkast te vervangen. Als de meterkast oud en verouderd is, kan het zijn dat deze niet meer voldoet aan de huidige normen en voorschriften. In dat geval is het verstandig om de meterkast te laten vervangen door een nieuwe die wel voldoet aan deze normen. Ook als de meterkast beschadigd is of niet goed functioneert, kan het zijn dat het nodig is om deze te vervangen. Dit geldt bijvoorbeeld als de zekeringen regelmatig doorslaan of als het stroomniveau regelmatig zakt, dit merk je bijvoorbeeld aan flikkerende lampen of een keukenmachine die niet aan zijn toeren komt.

Hoe laat je de meterkast vervangen?

Naast gas is elektriciteit één van de gevaarlijkste elementen die je in je eigen huis kunt vinden. Het is daarom belangrijk dat je zelf heel goed weet waar je mee bezig bent, of dat je het werk laat doen door een specialist. Laat dit dus doen door een gecertificeerd bedrijf dat ervaring heeft in het vervangen van meterkasten.

Maak een afspraak met het bedrijf om ten eerste het elektriciteitsnet in jouw huis te checken. Zij zullen dan kijken of het nodig is dat jij een nieuwe meterkast krijgt. Als dit het geval is zullen zij de meterkast verwijderen en een passende nieuwe aanraden, deze zullen zij vervolgens ook installeren en testen. Vanaf dat moment kan je er vanuit gaan dat jouw elektriciteitsnet in orde is.