SEO Strategy
Image default
Bedrijven

Geld besparen als student

Het leven als student zou zo veel makkelijker zijn als je alle rekeningen zorgeloos met een digitale handtekening zou kunnen betalen. Of wanneer je je niet druk hoeft te maken over het bedrag op je salarisstrook. Om het studentenleven toch wat draaglijker te maken bespreken we vandaag vier tips om geld te besparen.

 

Vermijd uit eten gaan

Of het nu gaat om fastfoodketens of duurdere restaurants, de kosten van uit eten gaan zijn groter dan thuis koken. Beperk uit eten tot speciale gelegenheden zoals verjaardagen en jubilea. Als je met een klein budget uit eten gaat, is fastfood de beste keuze. Hoewel het minder gezond is dan de andere opties, krijg je veel meer calorieën voor elke dollar die je uitgeeft.

 

Schakel de verlichting uit en ontkoppel de elektronica

Je gebruikt altijd minder energie (en minder geld) om verlichting uit te schakelen en in te schakelen. Loop door de kamers voordat je je huis verlaat en schakel alle lichten uit. Ontkoppel minder belangrijke apparaten die niet bekabeld hoeven te blijven (koffiezetapparaten, broodroosters, telefoonladers).

 

Gebruik freeware

Freeware is vrije software. Veel alledaagse (en dure) apps waarvan studenten afhankelijk zijn of die ze regelmatig gebruikken, hebben gratis versies online. Voordat u in software investeert, moet u eerst zoeken naar beschikbare freeware-versies. Open Office is een populaire en effectieve freeware-versie van Microsoft Office. ClamWin is een antivirusprogramma van hoge kwaliteit dat gratis beschikbaar is. Bit torrent-programma’s geven u toegang tot eindeloze films, shows, muziekartiesten en programma’s. Audacity is een gratis programma voor eenvoudige geluidsbewerking. Alle studenten die op enigerlei wijze betrokken zijn bij de media, zouden hiervan kunnen profiteren. PDFCreator is een freeware-versie van Adobe Acrobat. TurboCASH 5 en GnuCash zijn beide gratis vervangers voor Quicken en andere boekhoudsoftware.

 

Gebruik videochat-apps of e-mail in plaats van bellen

Om uw telefoonrekeningen te verlagen, kunt u lange telefoontjes uit uw routine halen. Vervang ze door video-chat en e-mails. Er is software beschikbaar zoals Skype, CamFrog, FaceTime en ooVoo die video/audio-chatten en tekstchats mogelijk maken. Web gebaseerde clients voor videochats zijn ook gratis beschikbaar. Bekijk Skype Web, Google Hangouts, Facebook videochat, Anymeeting en TinyChat.

Voor meer info : bezoek de bron van dit artikel