SEO Strategy
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wilt u besparen op de kosten voor VvE beheer?

Vindt u dat het voorschotbedrag voor VvE beheer wel wat lager kan en wilt u weten of het mogelijk is om hierop te besparen? Het is voor veel huiseigenaren vaak niet duidelijk wat er nu precies met hun maandelijkse bijdrage gebeurt waardoor al snel het gevoel ontstaat dat ze te veel betalen. Toch zijn er situaties dat het inderdaad mogelijk is om maandelijks minder kosten voor VvE beheer te maken. 

Kosten voor VvE beheer, wat gebeurt er met mijn maandelijkse bijdrage?

Wanneer u de kosten voor VvE beheer wilt verlagen is het aan te raden eerst uit te zoeken wat er precies met uw voorschotbedrag gebeurt. U betaalt een voorschotbedrag voor onderhoud en beheer van gemeenschappelijke ruimten. Dit omvat kosten die gemaakt worden voor elektriciteit, verlichting, verzekeringen, kleine reparaties, schoonmaak, storingsdiensten en beheer en administratie. Het grootste deel van uw voorschotbedrag wordt opzij gezet voor groot onderhoud zoals onderhoud van het dak of de liften. Kosten voor groot onderhoud zijn onvermijdelijk maar het is mogelijk om deze kosten zo laag mogelijk te houden door op tijd het onderhoud uit te voeren. Het gebeurt echter dat het onderhoud op de lange baan wordt geschoven waardoor er schade ontstaat die hoge reparatiekosten met zich meebrengen. 

Kosten voor VvE beheer, hoe kan ik hierop besparen?

Een goede beheerder die tijdig onderhoud laat uitvoeren is dus essentieel als u minder geld wilt uitgeven aan VvE beheer. Achterstallig onderhoud wordt ook voorkomen door te werken met een Meer Jaren Onderhouds Plan (MJOP) waarin de onderhoudsprojecten worden gepland. Deze planning geeft de huiseigenaren ook duidelijkheid over wat er met hun voorschotbedrag gebeurt. Besparen op de kosten voor uw VvE beheer is dus mogelijk wanneer u een VvE beheerder heeft die u niet opzadelt met de kosten voor onnodige reparaties. Neem voor een passend dienstenpakket vrijblijvend contact op met MijnKeus! VvE beheer. 

https://mijnkeusvvebeheer.nl/