SEO Strategy
Image default
Marketing

Wat doen Backlinks

Backlinks zijn de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden voor je resultaten binnen zoekmachines. We willen natuurlijk allemaal een hogere positie binnen Google. Maar voor Google is het wel belangrijk dat jouw website ook echt toegevoegde waarde heeft. Een online marketing kan een plan de campagne bedenken om dit voor jouw website te bereiken. Eén van de hulpmiddelen die we inzetten zijn backlinks. Maar wat doen backlinks nou echt voor jouw website?

Laat aan Google weten dat jouw website ertoe doet

Eén van de taken van backlinks is om jouw website autoriteit te geven. Je kan hiermee eigenlijk aan Google laten weten dat jouw website belangrijk is. Elke backlink kan je zien als een soort stem naar je website. Het is alleen wel zo dat deze stemmen ook van waarde moeten zijn. Hierbij komen we meteen op het antwoord op de vraag: Wat is content marketing? Content marketing wordt namelijk met backlinks gecombineerd om de link extra waarde te geven. De herkomst van de link is niet alleen belangrijk, maar ook waar de link precies vandaan komt. De herkomst van de link in combinatie met content marketing is een gouden combinatie om je positie binnen Google te verbeteren.

Content marketing wordt ingezet voor het verbeteren van je positie binnen Google

Vroeger was het voldoende om simpelweg een link te plaatsen naar je website. Maar omdat iedereen dit deed heeft Google nieuwe regels ingesteld. De links moeten van een site met autoriteit komen. Maar de links moeten ook nuttig zijn. Een simpele link plaatsen is tegenwoordig niet meer voldoende. Google vindt het belangrijk dat de zoeker informatie kan vinden over wat hij of zij zoekt. Door de link van content te voorzien verzorg je precies de informatie waar de zoeker naar op zoek was. Als deze informatie ook nog eens op jouw website terug te vinden is dan is de link voor Google van dubbele waarde. Dit is precies het hulpmiddel dat wij inzetten bij content marketing.

Content marketing kan het verschil maken

Zoals we al eerder zeiden wordt content marketing tegenwoordig gecombineerd met backlinks. We plaatsen links op websites met autoriteit. Dit zijn websites die te maken hebben met de woorden waarop jij gevonden wilt worden. Maar dit zijn ook websites die zelf een hoge positie binnen Google bezitten. Op deze websites plaatsen we een artikel die ook weer te maken heeft met jouw zoektermen. Dit zorgt voor een gouden combinatie waar Google dol op is. Door meerdere backlinks met content te plaatsen verhogen we geleidelijk jouw positie binnen Google. Dit is precies wat je wilt bereiken met zoekmachine marketing.