SEO Strategy
Image default
Marketing

Hoe zorg je voor een goede vindbaarheid in Google?

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, een website of vanwege een andere reden online vindbaar wilt zijn, is Google je beste vriend. Wanneer je weet hoe het werkt, tenminste. In Google worden zoekresultaten getoond, die gerangschikt worden. Wil je goed vindbaar zijn in Google, dan moet je ergens bovenaan in de rang staan met je website. Hoe hoger je staat, des te beter mensen je kunnen vinden en des te groter de kans dat zij gebruik maken van jouw product of dienst. We vertellen je graag hoe je zorgt voor een goede vindbaarheid in Google.

 

Tips voor een betere vindbaarheid

Het is altijd belangrijk om je website zo goed mogelijk op orde te hebben. Dat betekent: een strakke, mooie lay-out die past bij je product of dienst, foutloze teksten, duidelijk en mooi beeldmateriaal en een goed functionerende website. Zeker in het geval van een webshop is het belangrijk dat de website goed werkt en dat het voor mensen gemakkelijk is om hun bestelling af te ronden. Een goed werkende website zorgt voor positieve reacties en mond-tot-mond reclame. Naast je organische of betaalde reclame op Google kan je dat ook altijd goed gebruiken als verkoper.

 

Wat verder handig is om te weten

Heb je je weleens in SEO verdiept? Search Engine Optimalization, ofwel Zoekmachine Optimalisatie is het geheel aan activiteiten dat een website zo hoog mogelijk laat scoren in de resultaten van een zoekmachine. Het doel hierbij is dat je je website, evenals iedere pagina die je aanmaakt (ook afzonderlijke blogs) voorziet van relevante zoekwoorden. Het is mogelijk om online te controleren welke relevante zoekwoorden voor jouw product of dienst veel worden gebruikt in zoekopdrachten. Speel erop in door die zoekwoorden aan jouw website te koppelen en je zal automatisch beter vindbaar worden op Google.

 

Backlinks kopen

Links naar je site, wat ook wel backlinks wordt genoemd, verhogen de SEO waarde, en daarmee kom je hoger in Google. Aan backlinks komen is soms een lastige klus. Ruilen met andere website eigenaren zou een optie kunnen zijn, maar ook dat kost een boel tijd. Startpagina-links hebben tegenwoordig ook niet meer veel effect omdat er heel veel uitgaande links zijn. Wat je wel kunt doen is backlinks kopen bij een partij die daarin gespecialiseerd is. Wanneer je backlinks koopt dan betaal je een vaste prijs en krijg je er links bij. Eigenlijk hetzelfde wat een seo specialist doet, maar nu doe je het zelf.