SEO Strategy
Image default
Beauty en verzorging

Tips voor gezond eten

Het kan voelen alsof je altijd wordt gebombardeerd met informatie over de nieuwste foodtrend of hete ingrediënten. Maar gezonde voeding gaat niet over wat trending is of niet. Het gaat in feite over het eten van een uitgebalanceerd dieet, wat gemakkelijker is dan je zou denken. Een gezonde levensstijl leiden kan eerlijk gezegd eenvoudig en plezierig zijn. Een eenvoudig maar uitgebreid ontbijt is goed voor starters. Je kunt een gembershot kopen als je te laat op je werk bent en je een lege maag moet vullen. Of voeg gesneden avocado’s toe aan je magere vleeswaren of mix ze tot een ochtend smoothie.

Verminder de inname van natrium

Balans is de sleutel tot goede voeding waarbij het gaat om het vermijden van overmatige hoeveelheden van bepaalde componenten zoals zout. De bloeddruk wordt verhoogd door natrium, wat het risico op hartaandoeningen en beroertes verhoogt. Onthoud dat de natriuminname voor de meeste mensen van 14 jaar niet hoger mag zijn dan 2.300 mg per dag. De eerste stap die u moet doen, is het vermijden van bewerkte en geprefabriceerde voedingsmiddelen die veel zout bevatten. Veel alledaagse maaltijden zoals brood en pizza of vleeswaren bevatten mogelijk zout. Zoek ook in de supermarkt naar producten die ‘natriumarm’ vermelden. Er zijn ook veel alternatieven voor zout die je kunt gaan gebruiken. Gebruik een scheutje vers citroensap of een scheutje zoutloze kruidenmelanges. Of u kunt ook verse kruiden gebruiken om uw gerechten op smaak te brengen.

Verhoog je vezelinname

De vezels in je voeding zorgen ervoor dat je je langer vol voelt en zorgen voor een regelmatig gevoel. Vezel helpt ook bij de regulering van de bloedsuikerspiegel en cholesterolverlaging. Het kan worden gevonden in vers fruit en groenten of volle granen en peulvruchten. Als je iets wilt voor een snelle snack, dan kun je rauwe groenten snijden en in zakjes bewaren. Je kunt je dag ook beginnen met een vezelrijk ontbijt zoals volkoren pap met pecannoten erover gestrooid. Een ander ding om in gedachten te houden is om je groenten te stomen in plaats van te koken. En vergeet niet om te kiezen voor degenen die “flash frozen” zijn bij het kopen van diepvriesgroenten. Last but not least is het toevoegen van een half kopje bonen of erwten aan je salade. Het voegt niet alleen vezels, maar ook textuur en smaak toe aan uw maaltijd.