SEO Strategy
Image default
Aanbiedingen

Waarom wordt mijn bedrijf online niet goed gevonden?

Heb je een mooie website laten bouwen voor je bedrijf maar levert het tot nu toe nauwelijks extra bestellingen of opdrachten op? Dan moet je misschien iets doen aan de marketing voor je bedrijf. Een online marketing bureau Groningen kan je daarbij helpen. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf goed gevonden wordt door mensen die de bekende zoekmachines Google en Bing gebruiken. Daarnaast kun je ook op websites van anderen adverteren om ook daar jouw bedrijf onder de aandacht te brengen.

Hoe werkt Google Ads marketing?

Als je gebruik wilt maken van Google Ads marketing dan zijn er verschillende opties. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw website als advertentie wordt getoond boven de gewone zoekresultaten bij een zoekopdracht. Dat het om een advertentie gaat staat er duidelijk bij. Daarnaast kun je met een banner adverteren op pagina’s die iemand bezoek. Jouw banner wordt getoond als uit het surfgedrag van de internetter blijkt dat hij of zij mogelijk is geïnteresseerd in jouw diensten of producten. De informatie die daarvoor nodig is wordt gegenereerd via zogenaamde tracking cookies of eerdere zoekopdrachten. De kans dat iemand op een link klikt is een stuk groter als het onderwerp van toepassing is. Een jongere die een link te zien krijgt voor seniorenkleding zal daar niet op klikken. Een oudere zal niet geïnteresseerd zijn in de nieuwste computergames. Daarom worden deze links zeer selectief ingezet.

Wat moet ik doen om dit goed te gebruiken?

Je moet allereerst weten op welke zoekwoorden jouw bedrijf het beste wordt gevonden. Hiervoor kun je eventueel een extern onderzoek laten doen. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat er op je website goede landingspagina’s staan die corresponderen met die zoekwoorden. Die kunnen vervolgens worden gekoppeld aan jouw advertentie via Google. Op die manier is de kans groter dat iemand die een bepaalde dienst of product zoekt op jouw website terechtkomt. Je betaalt hier uiteraard wel voor, dus het is zaak de juiste mensen op de links te laten klikken.

Zicht op je advertentiebudget

Je hoeft niet bang te zijn dat je onbegrensd betaalt voor advertenties via Google./ Je kunt een plafond instellen. Als dat is bereikt op een dag of in een week dan wordt jouw advertentie niet meer getoond tot er een nieuwe dag of week aanbreekt. Zo weet je precies wat je per periode kwijt bent aan kosten voor online marketing.