SEO Strategy
Image default
Hosting

Secure Sockets Layer (SSL): verzeker jezelf en jou bezoekers van een optimale veiligheid!

De techniek waarmee de verbinding tussen de gebruiker en de dienst wordt beveiligd wordt SSL genoemd. Beeldend omschreven is SSL een veilige tunnel die de persoonlijke gegevens van A naar B vervoert.

Natuurlijk zit daar een veel meer technisch verhaal achter. Zo is het niet slechts zo dat de informatie die jou kant op komt, als eigenaar van de website, beschermd wordt.

SSL als zelfbescherming

Ook jou eigen inhoud wordt beschermd tegen bijvoorbeeld aanpassingen van buitenaf. Eer jij je website invulling hebt gegeven, of dat nu tekst, beeld of tools is, kun jij er dankzij een SSL certificaat zeker van zijn dat niemand jou site aan kan passen.

Je bent er op die manier dus altijd zeker van dat slechts jij zelf je profileert via de gegevens en informatie die jij zelf plaatst.

Hoewel het idee van SSL origineel voornamelijk interessant was voor professionals in de branche is het met de opkomst van duizenden – als niet miljoenen – particuliere websites steeds belangrijker geworden dat je weet hoe je jou gegevens optimaal kunt beschermen.

Enige kennis van SSL is dan ook een must!

Voor meer info : bezoek de bron van dit artikel