SEO Strategy
Image default
Aanbiedingen

Waarom kun je beter voor aluminium oprijplaten kiezen?

Aluminium oprijplaten worden gebruikt om kruiwagens, auto’s, machines en motoren op de aanhanger te rijden en om ze er weer af te rijden. De aluminium oprijplaten zijn er in verschillende soorten maten. Meestal zit er een soort traanplaat profiel op, zodat je altijd grip kunt houden. Voor aluminium oprijplaten geldt dan ook: hoe langer de aluminium oprijplaten hoe lager de oprijhoek. Aanhangwagendirect.nl heeft verschillende aluminium oprijplaten beschikbaar modellen van staal, direct uit voorraad leverbaar en een ruime keuze in draagvermogens. Heb je vragen over ons assortiment? Of weet je niet zeker of je nu een aluminium of stalen oprijplaat nodig hebt? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste platen.

Welke oprijplaat heb ik nodig?

Omdat Aanhangwagendirect.nl een groot aantal verschillende aluminium oprijplaten beschikbaar heeft. Is het aan te raden om rekening te houden met een aantal punten. Bij aluminium oprijplaten is het namelijk van belang om rekening te houden met het laadvermogen. Ook is het belangrijk om te weten welke lengte de oprijplaat moet hebben. Hierbij is het handig om te kijken hoe lang het voertuig is die om de aanhanger gereden moet worden. Ook de wielbasis geeft uitkomst voor hoe breed de oprijplaat moet zijn. Ook is de vorm van de oprijplaat belangrijk voor de belasting. Je kan deze aspecten ook bepalen aan de hand van een formule, daarbij heb je wel de hierboven genoemde punten nodig. Als je een voertuig moet laden die een oprijhoogte van 45 cm heeft met een stijging van 30%, bereken je de lengte als volgt: oprijhoogte (cm) delen door de maximale hellingshoek (30) x 100 = de lengte van de aanhanger oprijplaat.

Wat is het verschil tussen aluminium oprijplaten en stalen?

Beide soorten oprijplaten zijn gemaakt van zeer robuust materiaal. Het grote verschil zit in het gewicht van de oprijplaten. De aluminium oprijplaten zijn erg licht en de stalen oprijplaten zijn altijd zwaarder. Dus vind je het belangrijk dat je makkelijk met de oprijplaten kunt omgaan, zonder dat daarvoor kracht voor nodig is? Kies dan voor aluminium oprijplaten! Ondanks het lage eigen gewicht van de aluminium oprijplaten zijn ze niet minder sterk dan aluminium oprijplaten. Wel zijn stalen oprijplaten vaak goedkoper dan aluminium. Nog een voordeel van aluminium oprijplaten is dat ze niet gevoelig zijn voor roest. Onze meest verkochte modellen zijn een tweetal aluminium platen met maar liefst 2700 kg draagvermogen. Bij ons vind je ook stalen oprijplaten. Deze zijn erg sterk en relatief goedkoop. Doordat deze stalen oprijplaten verzinkt zijn zullen ze niet gaan roesten.

Wat zijn de voordelen van aluminium oprijplaten?

Zoals hierboven hebben aluminium oprijplaten een aantal voordelen ten opzichte van stalen oprijplaten. Ik zal ze allemaal even op een rijtje zetten:

·         Licht en dus makkelijk te verplaatsen

·         Niet gevoelig voor roest

·         Vaak goedkoper dan stalen oprijplaten

·         Niet minder sterk dan staal, ondanks het lage eigen gewicht

Meer informatie over aluminium oprijplaten?

Wil jij meer informatie op aluminium oprijplaten? Kijk dan even op de website van Aanhangwagendirect.nl of neem gerust contact met ze op! Een van de medewerkers staat altijd klaar voor advies!

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/