SEO Strategy
Image default
Aanbiedingen

Professionele burn-out

vacatures

Weet je nog hoe blij je was om de baan te krijgen? Maar nu is de vreugde van verandering en prestatie opgedroogd, en betrap je jezelf er constant op dat je denkt dat je ongelukkig bent … Het is zo gemakkelijk om de schuld af te schuiven op andere mensen of situaties waar je geen controle over hebt! Maar het is beter om de echte reden uit te zoeken.

Of misschien gewoon weggaan? Als je de baan niet leuk vindt, stop dan en zoek een andere. Maar na het wisselen van verschillende banen, zul je merken dat het probleem niet het werk is, maar iets anders: je komt keer op keer op dit punt. Ontevredenheid. En in het echte leven kan niet iedereen zomaar een baan opzeggen en naar een nieuwe gaan: de meesten hebben verplichtingen.

We hebben een lijst samengesteld met 8 hoofdredenen waarom mensen ongelukkig zijn op het werk en hebben uitgelegd wat u ermee kunt doen om vooruit te komen.
Je haat je baas

Je leidinggevende controleert je werkomgeving, organiseert het werk, stelt taken vast en fungeert als achtergrond bij problemen. Als alles ingewikkeld is met je baas, is het tijd om verantwoordelijkheid te nemen en er iets aan te doen. U bent niet verantwoordelijk voor zijn gedrag, maar u kunt uw reacties, acties en werkhouding volledig beheersen.

Als je elke dag het kantoor binnenloopt met de bedoeling je baas te haten, hoop dan niet op professionele groei en veranderingen ten goede. U zult moeten uitzoeken hoe u de relatie kunt herstellen.

Bespreek meningsverschillen met uw baas en zoek een manier om samen te werken. De krachten bundelen met één doel: naast elkaar werken en elkaar niet hinderen.
Verbeter uw communicatieve vaardigheden. Leer de communicatiestijl van de leider kennen en leer hoe u in deze stijl kunt communiceren. Als het je lukt, zal de baas beter reageren op je verzoeken en meningen, omdat hij zich gehoord en begrepen zal voelen.
Ontwikkelen. Als je het niet eens kunt worden met je baas en hij je blijft negeren, zoek dan een manier om de klus te klaren zonder zijn betrokkenheid en steun. Neem meer verantwoordelijkheid.

Je haat je collega’s

We hebben allemaal collega’s die letterlijk tegen de muur willen klimmen. Ons geluk hangt rechtstreeks af van onze omgeving. Meer dan 38 uur per week doorbrengen met mensen die ons koppig ongelukkig en onzeker maken, het is geen wonder dat we dat worden. En we moeten communiceren met collega’s simpelweg omdat ze dicht bij elkaar zijn.

Verander hoe u denkt over vervelende collega’s. Begrijp en accepteer dat de acties en woorden van collega’s die u het meest irriteren, slechts een weerspiegeling zijn van uw eigen zelf. Lyudmila van de boekhouding is bijvoorbeeld constant aan het overdrijven, het maakt je gek omdat je een hekel hebt aan liegen. Het probleem hier ligt niet in Lyudmila, maar in je levenservaring, op de een of andere manier verbonden met een leugen. Je kunt de stimulus (overdrijving en Ludmila’s geklets in het algemeen) niet beïnvloeden, maar je kunt je reactie erop beheersen (bijvoorbeeld hoe expressief je met je ogen rolt en dan een bijtende opmerking maakt). “Herschrijf” de informatie over de irritante collega naar je hoofd, bekijk zijn gedrag van de andere kant. Misschien overdrijft Lyudmila om iemand er aantrekkelijker uit te laten zien – en in het algemeen wenst ze niemand ziek?
Voorkom vervelende collega’s. Sommige mensen zijn gewoon niet compatibel en er is niets dat u eraan kunt doen. Vraag om tafels te verplaatsen als het moet, en zoek een manier om uit situaties te blijven waarin deze mensen je veel stress bezorgen.

Je werk maakt je niet blij of inspirerend

Bij werk draait het niet alleen om plezier, en op een gegeven moment voel je je misschien ongelukkig. Elke normaal persoon gedijt letterlijk bij entertainment, prijzen en sportwedstrijden. Maak uw werkomgeving zo en geniet van uw werk.

Creëer een spel voor jezelf (met beloningen voor het uitvoeren van professionele acties) of neem deel aan vriendschappelijke wedstrijden met collega’s (degene die je leuk vindt!).
Organiseer een systeem van beloningen en beloningen. Als je bijvoorbeeld je doel hebt bereikt, zal hij zichzelf verwennen met een cake in je favoriete banketbakkerij. Voldoet aan het verkoopvolume van vandaag – plaats de beker voor de winnaar op uw tafel voor het einde van de werkdag.

Je gelooft niet in het werk dat je doet

Als uw professionele rol niet in overeenstemming is met uw kernwaarden, zult u ongelukkig zijn. Het helpen van mensen is bijvoorbeeld belangrijk voor je, en je ontwikkelt en programmeert, dus je moet hard werken om je gelukkig te voelen op je werk – in tegenstelling tot iemand wiens waarde het oplossen van problemen is.

Probeer van je werk te houden. Overtuig uzelf ervan dat u door het maken van een programma iemand helpt – collega’s of mensen die het programma uiteindelijk zullen gebruiken.
Ontdek wat uw waarden zijn en vind een manier om ze af te stemmen op uw werk, waardoor de motivatie verandert die u ertoe drijft om het te doen.

En als het niet lukt, is het misschien tijd om na te denken over het veranderen van je beroep in een beroep dat je diep van binnen altijd al wilde doen. Een loopbaanadviseur kan bij deze taak helpen.
Je voelt je stagnerend en / of verveeld

Er zijn geen vooruitzichten in uw werk, en u voelt dat u tijd verspilt op deze aarde, u voelt zich onvervuld. Alle mensen houden van veiligheid, maar dezelfde mensen streven naar ontwikkeling, ze willen nieuwe dingen en uitdagingen. Als je dag in dag uit de krant verschuift, is het geen wonder dat je je ongelukkig voelt.

Vraag je baas om promotie of om nieuwe professionele uitdagingen aan te gaan.
Werk met je houding. Zoek manieren om het werk leuker en spannender te maken.
Ga op zoek naar een promotie bij een ander bedrijf.

U wordt onderbetaald

Je hebt het gevoel dat het harde werk dat je doet niet materieel lonend is.

Laten we beginnen met de moeilijke vraag: wordt u echt onderbetaald? Of heb je gewoon het gevoel dat je ondergewaardeerd en overwerkt bent? Of misschien komt het doordat je extra verantwoordelijkheden op je hebt genomen en nu het gevoel hebt dat de beloning niet in overeenstemming is met de last.

Een van de redenen is stress. U bent gewend om stressverlichting (van werkdruk) met geld te kopen, dus naarmate het aantal taken toeneemt, heeft u geld nodig om deze verhoogde stress te helpen verlichten. Of je voelt dat je onderbetaald wordt omdat je niet van je werk houdt en niet gelooft dat het bedrag waarvoor het gewaardeerd wordt de stress waard is. Denk aan het beroemde citaat: “Als je doet wat je niet kan schelen, is het stress. Als je doet waar je om geeft, is passie. “

Vind betekenis in uw werk en leer genieten van het resultaat dat u creëert. Elke dag doe je iets dat het leven van andere mensen positief beïnvloedt. Waardeer jezelf hiervoor.
Vraag om een ​​loonsverhoging. Een simpele maar zelden gebruikte optie.
Als u onderbetaald wordt en er is geen manier om uw loon te verhogen (u vroeg het!), Zoek dan naar manieren om uw stressniveau te verminderen. Probeer meditatie, sport of een toegepaste hobby – dit zal je helpen om je als een harmonieuzer persoon te voelen, want er zal meer in het leven verschijnen dan alleen werken voor geld.

U bent overwerkt

We branden allemaal wel eens op op het werk omdat het nooit ophoudt. Op een gegeven moment zul je instorten, de stress zal te veel worden, vooral als je je persoonlijke leven hebt opgeofferd om de steeds toenemende stress het hoofd te bieden. U moet voor uzelf zorgen om een ​​burn-out te voorkomen.

Help collega’s niet meer onnodig – in ieder geval totdat u het gevoel heeft dat u geen baan heeft. Begin nee te zeggen tegen alles wat niet essentieel is.
Vind een manier om uw werklast te automatiseren of te verminderen. Delegeer, huur assistenten in, koop software om sommige van uw taken te automatiseren.
Bewaak uw geestelijke gezondheid (indien nodig met hulp van een therapeut).
Stel grenzen en houd u eraan. Werk hoeft niet jouw leven te zijn: als je zegt dat je om 18.00 uur stopt, ga dan om 18.00 uur naar huis. De grenzen moeten erg krap zijn, want onze technologisch geavanceerde moderne wereld zal ze op de proef stellen. Als u klaar bent, controleert u uw e-mail ’s avonds niet. Doe iets wellness en ontspanning, zoals een wandeling.

Je voelt je niet belangrijk op het werk

Als niet aan uw behoefte aan erkenning wordt voldaan, zult u zich ongelukkig voelen. Je kunt de dankbaarheid van je collega’s en superieuren aanhoudend “uitschakelen” – net als een kind dat voor de tiende keer zijn tekening onder de neus van zijn ouders legt en zegt dat hij het getekend heeft. Maar deze methode is zelden bevredigend en de ontvangen bevestiging van verdienste lijkt leeg en onvoldoende.

Word de verandering die u wilt dat uw bedrijf is. Bedenk een manier om alle andere medewerkers te laten zien dat ze gewaardeerd worden. We wedden dat de helft van hen zich ondergewaardeerd voelt.
Begin mensen te bedanken en aandacht te schenken aan hun harde werk. Laat iemand anders zich gewaardeerd voelen en je verbetert je omgeving. Iemand moet gewoon een kettingreactie starten, dus waarom jij niet?

*****

Alle bovenstaande problemen kunnen eenvoudig worden opgelost: u kunt stoppen en iets beters zoeken. Immers, soms is de baan echt vreselijk, de baas is incompetent, het salaris is niet competitief, en hoe positief je ook bent, mensen onderschatten je.
Wat als u een hekel heeft aan uw baan maar niet kunt stoppen?

We kunnen niet allemaal onze baan opzeggen wanneer we maar willen, zelfs als we wat spaargeld hebben. De rekeningen komen regelmatig binnen, ik wil de levensstandaard op peil houden en er zijn mensen die op ons rekenen. En toch haat je je baan en droom je ervan ’s ochtends wakker te worden in een parallelle realiteit!

Verhuis naar een andere afdeling of zelfs een ander beroep binnen uw bedrijf. Kijk eens rond: misschien past een ander beroep beter bij u of lijkt het zelfs veel interessanter dan het huidige.
Verander je houding, want het bepaalt je realiteit. Als je wakker wordt en besluit dat je een hekel hebt aan werken, is het onwaarschijnlijk dat je een goede dag zult hebben. Maak een lijst van alle redenen waarom u dankbaar bent voor uw baan – hoe meer u vindt, hoe gemakkelijker het voor u zal zijn om het te doen.
Stuur een cv voor vacatures die voor u interessant zijn. Niet “nergens” naartoe gaan – maar naar een nieuwe plek verhuizen is veel gemakkelijker. Geen enkel salaris is het waard om de geestelijke gezondheid op te offeren.
Leer de dingen vanuit een andere hoek te bekijken, want zelfs als je je huidige baan verlaat waar “het gras groener is”, is er geen garantie dat “alles daar perfect zal zijn”.

https://vacatures.today/cat/HR8.html

https://www.vindazo.be