SEO Strategy
Image default
Vervoer en transport

Pallets kopen: de impact van kunststof varianten op het milieu

Naast de veelgebruikte houten pallets die je kan kopen zijn er ook talrijke kunststof varianten op de markt. Alhoewel de productie ervan meer energie verbruikt en een hogere CO2-uitstoot met zich meebrengt, zijn er vooral meer voordelen aan het gebruik ervan verbonden. De kunststof variant is uitermate hygiënisch en hoeft geen behandelingen te ondergaan. Om die reden wordt deze vaak binnen de voedingsindustrie gebruikt. Voor het kopen van pallets, maar ook het kopen van een rolcontainer en andere logistieke producten bent u bij logistiek dienstverlener Rotom Nederland aan het juiste adres.

Kunststof pallets kopen: de voordelen op een rijtje

Kunststof pallets zijn behalve hygiënisch erg gebruiksvriendelijk. Ze gaan lang mee, rotten en splinteren niet en zien er strak uit. Niet voor niets kiezen steeds meer bedrijven hiervoor. Ook de tweedehands varianten zijn van hoge kwaliteit. De in Eindhoven gevestigde logistiek dienstverlener kan u zowel van nieuwe als van gebruikte producten voorzien. Gaat u een rolcontainer kopen, dan heeft u die keuze ook. In veel gevallen pakken tweedehands artikelen financieel in uw voordeel uit.

Repareerbare en recyclebare materialen

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn kunststof pallets wel degelijk een duurzame keuze. Alhoewel de productie ervan meer impact op het milieu heeft dan bij houten pallets het geval is, zijn hoogwaardige kunststof varianten, die van gerecycled materiaal vervaardigd zijn, vaak erg milieuvriendelijk. Ook gaan ze lang mee en wordt meer dan driekwart ervan hergebruikt. Daarentegen is hout eenvoudiger te recyclen en is schade aan een pallet vrijwel altijd te herstellen. Bovendien vinden ze na gebruik vrijwel altijd een andere bestemming.

Hart voor het milieu én uw supply chain

Rotom Nederland ondersteunt dagelijks duizenden klanten met zijn logistieke producten en diensten. Zo kunt u er een rolcontainer kopen of huren, pallets kopen of huren en gebruikmaken van diensten als packaging recovery en pooling oplossingen. De service van deze expert is ongeëvenaard. De Eindhovense dienstverlener is uw partner in het verbeteren van uw supply chain.

Gerelateerde artikelen

Koeriersdiensten laat je door deze specialist uit regio Utrecht uitvoeren