SEO Strategy
Image default
Aanbiedingen

Aluminium jaloezieën zijn goedkoop maar zijn ze ook functioneel?

De wereld van raambekleding heeft de laatste decennia een grote verandering ondergaan. Nieuwe ontwerpen, gekoppeld aan vernieuwingen in zowel materiaal als soorten raambekleding heeft de markt overspoeld met vele vernieuwende oplossingen. Wat je budget ook is, je zult waarschijnlijk geen moeite hebben om precies te vinden wat je voor je kamer nodig hebt. Met zo veel keuzemogelijkheden in de hand kan het kiezen van een rolgordijn enigszins ontmoedigend worden.

Ondanks de sterke concurrentie hebben sommige traditionele jaloezieën nog steeds een belangrijk marktaandeel. Aluminium jaloezieën zijn er daar een van. Er zijn veel redenen waarom aluminium jaloezieën de belangstelling van de consument zo lang hebben weten vast te houden. 

Waarom zijn aluminium jaloezieën zo populair?

Betaalbaarheid

Het eerste wat je opvalt aan aluminium jaloezieën is hun betaalbaarheid. Aluminium komt overal in de natuur voor, en aluminium legeringen zijn gemakkelijk te fabriceren. Al deze factoren dragen ertoe bij dat de prijzen voor aluminium jaloezieën omlaaggaan. Als je van plan bent het hele huis in soortgelijke jaloezieën te laten uitvoeren, maakt de betaalbaarheid van aluminium jaloezieën het een aantrekkelijke optie.

Uiterlijk

Hoewel betaalbaarheid het grootste verkoopargument is, hebben aluminium jaloezieën ook een heel mooi uiterlijk. Behalve mini-jaloezieën, die nog steeds erg populair zijn, zijn aluminium jaloezieën ook verkrijgbaar in grotere lamelmaten. Grotere lamelmaten doen het raam groter lijken, laten een beter uitzicht toe, en laten meer licht binnen. Aluminium jaloezieën zijn ook gemakkelijk te kleuren, zodat klanten ze in alle denkbare kleuren kunnen krijgen.

Milieuvriendelijkheid

Aluminium jaloezieën zijn een van de meest milieuvriendelijke opties die er zijn. Nu de wereldwijde strijd tegen de klimaatverandering de laatste jaren enorm is toegenomen, zoeken consumenten steeds meer naar producten die op verantwoorde wijze worden verkregen en gemakkelijk gerecycleerd kunnen worden. Aluminium jaloezieën voldoen in dit opzicht aan de meeste voorwaarden. Aluminium is in de natuur ruim voorhanden en wordt gemakkelijk gerecycleerd. Omdat deze jaloezieën zeer duurzaam zijn, is de noodzaak ze te vervangen ver te zoeken en is de schade aan het milieu minimaal. Daarom zijn aluminium jaloezieën een populaire keuze als het gaat om milieuvriendelijke raamdecoratie oplossingen.

Lichtbeheersing

De lamellen zijn heel effectief in het afsnijden van het licht. Je kunt de lamellen zo plaatsen dat je de stroom en de richting van het licht kunt regelen. Zo kun je de harde schittering van de zon van je meubels en schilderwerk weghouden. Je kamer zal er ook mooi uitzien met de aantrekkelijke patronen die aluminium jaloezieën op de meubels en de vloerbedekking tekenen. Als je meer licht nodig hebt, open je gewoon de hele jaloezie. Wanneer je het licht helemaal moet afsluiten, sluit je de lamellen en geniet je van een gedeeltelijk verduisterend effect.

Privacy

De lamellen zijn ook heel effectief in het blokkeren van de inkijk van buitenaf. Zelfs als de lamellen open staan, kun je ze iets laten zakken om het uitzicht te blokkeren, terwijl de ventilatie van de kamer behouden blijft. De grotere lamellen geven je niet zoveel privacy als ze open staan, maar als je een uitzicht hebt om voor te moorden, vind je het vast niet erg een raambekleding te hebben die je in staat stelt ervan te genieten en tegelijk je interieur tegen zonbeschadiging te beschermen.

Vochtbestendigheid

Bovenal zijn deze jaloezieën bestand tegen langdurige blootstelling aan vocht, waardoor ze ideaal zijn voor een omgeving met veel vocht, zoals de keuken of de badkamer. Vocht is een belangrijke reden voor het verminderen van de levensduur van een jaloezie. Houten jaloezieën zijn bijzonder kwetsbaar voor blootstelling aan vocht. Ook stoffen jaloezieën ontwikkelen schimmel en andere vlekken, als ze in een vochtige omgeving blijven. Vergeleken daarmee zijn aluminium jaloezieën zeer goed bestand tegen vocht. Je hoeft alleen maar het overtollige vocht dat erop verzameld is af te wrijven. Deze eigenschap maakt het ook gemakkelijk om deze jaloezieën schoon te maken. Een natte doek en een sopje zijn alles wat je nodig hebt om je rolgordijn een grondige schoonmaakbeurt te geven.

https://www.raamdecoratie.com